OTAC SE OGLAŠAVAO DVA PUTA OD KOBNOG DANA, MAJKA NIJEDNOM: Šta se dešava sa roditeljima nestale Danke Ilić?
Roditelji Danke Ilić, Foto: Petar Aleksić, Društvene mreže

retrospektiva

OTAC SE OGLAŠAVAO DVA PUTA OD KOBNOG DANA, MAJKA NIJEDNOM: Šta se dešava sa roditeljima nestale Danke Ilić?

Otac nestale Danke dva puta se oglasio od momenta kad je dete iščezlo, majke od prvog dana nema

Objavljeno:

Roditelji devojčice Danke Ilić (2) već pet dana nemi su od brige, od njihove devojčice nema ni traga ni glasa. Ni posle višedevnih opsežnih potraga nije se pronašlo ništa što bi ih odvelo do male Danke. Majka je već prvog dana bila vidno potresena, a otac se u dva navrata oglašavao na društvenim mrežama uputivši obećanje koje kida dušu.

Ekipa Telegrafa od prvog dana je na terenu i pomno prati potragu, a već tada su stupili u kontakt sa majkom male Danke, vidno uznemirenom i potresenom, koja je ostala nema od brige.

Na pitanje kako je dete moglo da nestane ako se ona u tom trenutku nalazila pored njega, samo je zaćutala - nije mogla, ni znala da odgovori.

Miloš Ilić, devojčicin tata, nakon 24 časa od njenog nestanka na svom Fejsbuk profilu objavio se fotografiju svoje ćerke i dao joj obećanje koje je mnoge potreslo.

"Zlato tatino, naći će te tata. Svete moj mali", napisao je on.

Dok je četvrti dan potrage za Dankom prolazio, Miloš se ponovo oglasio, ovog puta na svom Instagram profilu gde je postavio sliku svoje nestale ćerke, ali ovog puta sa veoma jakim simbolom.

Objava na Instagramu
Objava na Instagramufoto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Naime, nalepio je emotikone sklopljenih ruku koje simbolizuju molitvu i time je poručio da se nada, iščekuje lepe vesti i da se njegova mezimica vrati kući.

Podsetimo, potraga sa Dankom Ilić (2) ušla je u peti dan. Ni jučerašnja potraga se nije završila slavno, uprkos višečasovnim naporima svih pripadnika MUP-a.

Danka Ilić poslednji put je viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju. U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je zbog njenog nestanka aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu ''pronadjime.mup.gov.rs'', devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Otac prošao poligraf

Miloš Ilić, otac nestale Danke prošao je poligrafsko ispitivanje. Kako Telegraf saznaje, otac juče nije bio pozvan na ispitivanje u policijsku stanicu u Boru, dok majka jeste zbog toga što je ona poslednja bila sa devojčicom pre njenog nestanka.

Majka je inače odbila poligrafsko testiranje.

I juče se radilo na raščišćavanju terena

Bageri su u sredu ceo dan kopali i iznosili smeće i krševe iz kuće, a ispred kuće kod koje je poslednji put viđena nestala Danka Ilić (2) za kojom traga cela Srbija stigla je teška mehanizacija koja je i juče radila na raščišćavanju terena.

Pas Zigi je takođe učestvovao u potrazi.

Pas Zigi u potrazi za Dankom
Pas Zigi u potrazi za Dankomfoto: MUP

Od Danke i dalje ni traga ni glasa

Opremljeni najsavremenijom opremom, na kvadovima sa psima tragačima na desetine spasilaca jedan za drugim uputili su se ka mračnom tunelu koji je lociran u Banjskom Polju kako bi pronašli makar neki trag o nestaloj devojčici Danki Ilić. Hodali su tamnim i hladnim hodnicima, preko 70 sati na terenu, tražili, ali nažalost i dalje ni traga ni glasa od deteta.

Najnoviji snimak MUP-a dokazuje kolika je predanost naše policije i službe za spasavanje da Danku nađu živu i zdravu. Na početku se mogu videti planovi konstruisani do najsitnijeg detalja.

I pored fonemenalne logistike, neumorno prolazeći i pretraživajući, od ranih jutarnjih časova, tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova nisu uspeli da pronađu nikakav trag koji bi ukazao na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

Bonus video:

02:44

Poslednje informacije sa lica mesta nestale Danke Ilić

(Espreso / Telegraf / Jelena Peranović / Prenela. J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.